Onsdagen den 20 Augusti

Yttrerligare en bra seglarvecka

Helgen seglade vi till Köpenhamn. Började med att dra bort till Christianshavn men där var ganska fullt. På vägen in passerade vi en restaurangbåt som ligger förtöjd. Där var bröllop och vi gled precis förbi bruden vid middagsbordet. Närmare som objuden gäst har jag aldrig kommit ett bröllop. Det kändes som att vara mitt i. Efter Christianshavn gick vi över till Ndr Frihavn som är raka motsatsen. Trots att det ligger nästan mitt i stan är här fullständigt dött. Restaurangen m/s Amerika hade visserligen också bröllop men i övrigt inte en kotte. Det är i och för sig ingen vanlig gästhamn och toa för gäster finns inte heller men lediga platser är fria att ta och det kostar inte ett öre. Nästan som Farsund fast utan frallor.

Lördagen blev det shopping i reans slutspurt. Strålande väder så att vi kunde sitta ute och äta. På lördagskvällen åt vi middag med Nanny och Alexandra på La Tombola, en av våra favoriter. Har dock inte lyckats dra rätt nummer på slutet för om man gör det behöver man inte betala notan. Toldbodgade 55 vid sidan om slottet. Värt ett besök.

Söndag hem igen. Kom in i hamnen lagom till båtutställningens sluttamp så vi gick direkt över och lade till på landsidan för att hinna ta en titt. Det visade sig att framför oss låg Lars och Marianne i sin Forgus 52 som var på väg från Stockholm hem till Göteborg. Kul att träffa några andra JRSK'are. Efter en lång snack hann vi också ta en titt på båtarna. Marie bestämde direkt att när Alexandra och jag är hemma igen ska vi sälja huset och köpa en katamaran. Vi får väl se, men rymliga är dom i alla fall. Resten av veckan har gått till lite kosmetik ombord för i helgen seglar jag till Köpenhamn igen, denna gång med gubbarna. Återkommer om det.
Fullt i Christianshavn, Betydligt mindre båtar i Ndr Frihavn, Positionen


Operan med skådespelshusets trädäck som utan räcke inte skulle tillåtas i Sverige. Fint är det i alla fall. Blommor på KDY's brygga. Nya Havfruen i Frihamnen

 

Söndagen den 10 Augusti

Vilken sommar!

De senaste veckorna har varit fantastiska med mycket bra segling. Även om vi har jobbat (förmiddagar) har det funnits gott om tid för lokal segling. Perfekta vindar och strålande sol. Någon enstaka dag utan vind blev det friankring utanför Pålsjö med bad och kontroll av botten - båtens. Vi ska ligga i vattnet även denna vinter så det är lika bra att kontrollera allt nu. Om inte båten blir såld dessförinnan. Vi har inte brått. Blir den inte såld seglar vi långt med henne. Fast hellre en 42'a

Flera turer till Rungsted för en enkel kvällsmat på kajen har det också blivit. Det är alltid mycket liv här och kul att sitta en kväll. Förra lördagen följde Carl med. Vi plockade upp honom på Råå och sedan rakt över. En enstaka tumlare hade letat sig ner från det vanliga tillhållet upp vid Svinbådan. Det har kommit många tumlare de senaste veckorna.

Nu har vädret slagit om och det har blivit kallt. I morse satte jag på värmen för att jaga bort fukten. Usch. Vi vill segla mycket mer i år. Den här helgen låg vi kvar i hamnen i Helsingborg. Nu är vi hemma och jag har börjat arbetet med att uppdatera den är sidan och JRSK sidan. 14 båtar har lämnat hemmahamn för en längre resa. Aldrig tidigare har så många båtar givit sig av samma år. Det är klart att man blir inspirerad.